Majoritatea sistemelor de protecție airbag dedicate segmentului moto se axează pe protecția gâtului, umerilor și spatelui motociclistului, întrucât aceste zone sunt predispuse riscului crescut de rănire, iar în urma unui eventual accident, recuperarea este anevoioasă și îndelungată.


Acum, o companie suedeză intenționează să crească siguranța în cazul vehiculelor pe două roți, cu ajutorul primilor blugi dotați cu airbag destinați comercializării.


Povestea blugilor Mo’cycle, așa cum sunt numiți, începe în 2016, atunci când după ce a petrecut ani de zile în dezvoltarea și realizarea acestui produs, compania a solicitat pentru prima dată brevetul asupra tehnologiei. Mai apoi, sistemul a fost testat și aprobat în 2021 și urmează să ajungă pe piață în cursul acestui an.

Sistemul este declanșat printr-o conexiune mecanică atunci când se detectează că pilotul este catapultat de pe motocicletă - eliberând gazul dintr-un recipient CO2 încorporat și umflând componentele de protecție. Partea exterioară a blugilor este realizată din fibre UHMWPE, material despre care producătorii susțin că este de 17 ori mai puternic și de 8 ori mai ușor ca oțelul.