Can-Am, divizia corporației canadiene Bombardier Recreation Products, a anunțat că pentru anul 2022 vehiculele sale Maverick X3 Turbo RR vor fi primele UTV-uri din industrie care ating 200 de cai putere. Deși nu este un salt foarte mare pentru companie – modelele lor Turbo RR din 2021 deja livrau 195 cai putere – este totuși un aspect demn de luat în seamă care le garantează dreptul de a se lăuda în fața concurenței.

A fost nevoie de o cantitate impresionantă de muncă pentru această realizare inginerească: motorul Rotax ACE de 900 cc cu trei cilindri a primit pistoane actualizate, precum și un nou turbocompresor, un intercooler ultra-eficient și durabil, filtru de aer de înaltă performanță pentru a se asigura că cei 200 de cai putere rulează perfect în cele mai extreme medii.


În plus, cei de la Can-Am au fost receptivi la una dintre cele mai importante doleanțe în legătură cu Maverick X3 2021 (nu că ar fi fost multe): se pare că angrenajul ambreiajului era un pic ”nerafinat”. Ei bine, în 2022 Can-Am a reproiectat sistemul de ambreiaj pentru modelele Maverick X3 Turbo RR. Acum vehiculele sunt dotate cu noul ambreiaj pDrive cu tehnologia Quick Response System X (QRS-X) CVT, iar din asta rezultă accelerație mai rapidă și pornire instantanee în orice moment.


Tot pentru 2022,, Can-Am oferă noi opțiuni de anvelope Maxxis Carnivore de 30 și 32 de inch, crescând totodată garda la sol. În ceea ce privește funcționalitatea, Can-Am a consolidat de asemenea cadrul lui Maverick X3 în puncte cheie, iar revoluționara suspensie adaptivă Fox Smart-Shox apărută în 2021 continuă să fie prezentă.

 

La prima vedere, familia Can-Am Maverick din 2022 poate părea intimidantă cu atât de multe modele diferite, toate având o colecție impresionantă de titluri în denumirea lor. De exemplu, vârful de lance al gamei este ”Can-Am Maverick X3 Max X RS Turbo RR Smart-Shocks 2022”. Așadar, hai să analizăm cu atenție, astfel încât să luați o decizie bine informată atunci când comparați modelele:


Can-Am – Producător de vehicule side-by-side

Maverick X3 – UTV Can-Am de înaltă performanță

MAX – 4 locuri

X – Pachet grafic exclusivist, scaune speciale, etc

RC – Rocks (stânci)

RS – Dunes (dune)

DS – Desert (deșert)

MR – Mud (noroi)

Turbo – 120 cai putere

Turbo RR – 200 cai putere

Smart-Shocks – Tehnologia Smart-Shox Semi-Active realizată în colaborare cu FOX. Este prima suspensie din industrie complet ajustabilă automat.Can-Am Maverick X3 Max X RS Turbo RR Smart-Shocks 2022