Când te uiți la un Harley-Davidson Street Glide sau la un Indian Challenger, cursele sunt probabil ultimul lucru la care te gândești. Totuși, exact asta au pus la cale cei de la MotoAmerica weekendul trecut, adăugând o nouă clasă pe circuitul Laguna Seca numită ”King of the Baggers”.


 


Motocicletele de tip ”bagger” sau ”cruiser” sunt exact opusul a ceea ce ar trebui să reprezinte motocicleta de viteză ideală. Sunt mari, grele, nu virează prea rapid, iar motorul lor livrează cuplul maxim la turații reduse. De aceea, o astfel de întrecere poate părea un pic ridicolă, însă nu lipsită de spectaculozitate.

Pe câmpul de bătălie Harley-Davidson a adus mai multe modele, iar Indian Motorcycle unul singur, și anume pe Challenger. Toate motocicletele au fost modificate și tunate cu câteva luni înaintea competiției de către preparatori faimoși în domeniu.Indian Challenger

Paisprezece echipe au intrat în cursă, nouă au finalizat-o.
Pilotul Tyler O’Hara din echipa S&S și-a adjudecat primul loc cu Indian Challenger, urmat de Hayden Gillim (Harley-Davidson) și de Frankie Garcia (Indian).

 

Clasament:

 

1. Tyler O’Hara, S&S Indian Challenger

2. Hayden Gillim, Vance & Hines Harley-Davidson Electra Glide Standard

3. Frankie Garcia, Roland Sands Indian Challenger

4. Travis Wyman, Trask Performance H-D Road Glide

5. Cory West, SlyFox Performance H-D Road Glide

6. Eric Stahl, Alloy Art Mfg. H-D Road King

7. Tony Sollima, The Speed Merchant H-D Electra Glide Standard

8. Josh Chisum, Barnett Clutches H-D Street Glide

9. Logan Lackey, Arlen Ness H-D Road Glide

 

 Cursa integrală se poate urmări mai jos: