Kawasaki lansează motocicletele electrice de serie Ninja e-1 și Z e-1 2024


Aceste motociclete 100% electrice oferă nu doar o modalitate eficientă de te deplasa, ci și o experiență plină de entuziasm, marca Kawasaki. Cu niveluri de putere ajustabile, fiecare călătorie devine o aventură adaptată abilităților și preferințelor tale.

Chiar dacă sunt concepute în special pentru navetiști, Ninja e-1 și Z e-1 păstrează spiritul autentic Kawasaki, promițând entuziasm și emoție la fiecare tură. Balanța perfectă între manevrabilitatea ușoară și siguranța deplină face din aceste motociclete alegerea ideală atât pentru începători, cât și pentru riderii experimentați.Ninja e-1 2024Z e-1 2024


Echipate cu un motor electric de 5 kW (6.7 CP) și putere maximă de 9 kW (aproximativ 12 CP), aceste minuni tehnologice rivalizează cu motocicletele convenționale de 125 cmc. Transmisia simplă cu un singur raport și motorul electric elimină complet necesitatea unui ambreiaj sau a unui schimbător de viteze. Totuși, Kawasaki a ales să păstreze configurația tradițională pentru frâna spate, operând-o cu piciorul în loc să o plaseze pe partea stângă a ghidonului, așa cum este obișnuit la scutere.
Sunt dotate cu o baterie compusă din două unități de 30 Ah fiecare, oferind trei opțiuni de încărcare. Utilizatorii pot demonta cele două baterii și le pot încărca la o stație de andocare, pot încărca motocicleta direct la o stație specială pentru vehicule electrice sau pot folosi o priză obișnuită de acasă. Astfel, bateriile pot fi scoase și încărcate separat într-un spațiu interior.

Încărcarea completă de la o priză standard a uneia dintre cele două baterii durează 3,7 ore, în timp ce o încărcare parțială de la 20 la 85% durează 1,6 ore. Autonomia estimată cu o încărcare completă a ambelor baterii este de 72 kilometri.

Sistemul regenerativ de reciclare a energiei la frânare extinde autonomia bateriei, contribuind astfel la eficiența energetică și la reducerea costurilor de operare.
Ambele modele se mândresc cu un cadru trellis rezistent din oțel și designul de furcă față comun, garantând o călătorie stabilă și sigură. Cu înălțimea șeii de 780 mm, sunt accesibile și confortabile, fiecare posedând propia personalitate. Viteza maximă atinge 94 km/h în modul e-Boost, iar pentru un stil de conducere normal, viteza este limitată la 82 km/h.


Pentru manevrarea în spații înguste, Kawasaki a inclus un mod special de parcare, ce permite deplasarea atât înainte cât și în spate, facilitând parcarea ușoară în orice condiții.

Instrumentația digitală TFT de 4.3” cu afișaj color aduce un aer high-tech, îmbunătățind experiența de pilotare prin conectivitate wireless.
Pentru performanțe de frânare de înalt nivel, discurile de frână robuste sunt gata să răspundă prompt, iar sistemul ABS integrat asigură un plus de siguranță în orice condiții de drum.

Sistemul Ergo-Fit oferă adaptabilitate remarcabilă, permițând unei game variate de rideri să experimenteze confort de neegalat în timpul călătoriilor.


Ninja e-1 și  Z e-1 nu sunt doar un pas înainte în evoluția motocicletelor electrice, ci și o dovadă a angajamentului Kawasaki pentru inovație, performanță și sustenabilitate. Disponibile din 2024 la Evo-Moto, dealer oficial Kawasaki în România, aceste vehicule sunt gata să transforme modul în care te gândești la mobilitate urbană și la plăcerea de a conduce. Kawasaki continuă să domine drumurile și inimile riderilor, acum într-o eră nouă – una electrică!

 

Prețuri:

Kawasaki Z e-1 2024: 6891 euro + tva (8200 euro tva inclus)

Kawasaki Ninja e-1 2024: 7395 euro + tva (8800 euro tva inclus)