Echipa verde devine și mai verde. Președintele Kawasaki, Hiroshi Ito, a ținut recent o conferință la Tokyo în care a dezvăluit planurile de viitor ale companiei: vrea ca marea majoritate a modelelor vândute în Japonia și  piețele occidentale să fie electrice până în 2035. Acestea includ Europa, SUA, Canada și Australia.


Schimbarea se va produce etapizat. Până în 2025, Team Green intenționează să aibă pe piață cel puțin 10 (sau mai multe) modele hibride și electrice, urmând ca în 2035 să se renunțe complet la motocicletele alimentate exclusiv cu benzină.


Multe state europene, precum și din întreaga lume, și-au exprimat intenția ca până în anul 2035 vânzarea vehiculelor care folosesc combustibil poluant să fie interzisă, așadar anunțul celor de la Kawasaki nu este o surpriză. Toți marii producători moto trebuie să își alinieze strategiile în funcție de acest considerent și fiecare lucrează în prezent la o alternativă electrică pentru următoarele lor vehicule.

Așadar, dacă presimțiți că o să vi se facă dor de o motocicletă  Kawasaki pe benzină, poate ar trebui să cumpărați una cât mai puteți!