După multe speculații și zvonuri, Kawasaki a anunțat revenirea modelului KLR 650 în gama sa din 2022. Legendara motocicletă dual-sport s-a întors cu îmbunătățiri semnificative de ordin mecanic, inclusiv cu tehnologii noi pe care mulți rideri le așteptau.


KLR650 a apărut în 1987, fiind un descendent direct al modelului KLR600 din 1984-1986. Încă de la început, KLR și-a făcut un renume fiind considerată o motocicletă adventure economică și rezistentă. Venea cu o carenă pregătită pentru călătorii lungi si un rezervor de combustibil supradimensionat, iar piața aftermarket oferea soluții accesibile pentru restul deficiențelor motocicletei. După o reproiectare în 2008, KLR650 a fost anulată în 2018 din cauza normelor de poluare, spre dezamăgirea fanilor ADV de pretutindeni.


Acum, Kawasaki o aduce înapoi. Motocicleta actualizată are o nouă caroserie în stil raliu care amintește de vechiul model KLR650-B Tengai.
Kawasaki folosește în continuare un motor monocilindric DOHC cu patru supape DOHC de 652 cmc răcit cu lichid, dar acum beneficiază de sistem de injecție a combustibilului - un upgrade mult solicitat. Noul motor are o putere de 40 cai putere la 6.000 rpm și un cuplu de 53 Nm la 4.500 rpm. Încă are cutie de viteze cu cinci trepte, iar în comunicatul de presă spune că unele piese ale motorului au fost „consolidate”.

Este dotată cu instrumentație de bord digitală, rezervor mărit la 23 litri pentru autonomie extinsă, lumini LED, port USB, sistem ABS opțional, iar sistemul de frânare a fost și el îmbunătățit.


Din păcate, se pare că motocicleta este destinată pieței nord-americane, însă nu putem decât spera ca în viitor Kawasaki să ia în considerare și piața europenă.


KLR650 2022 va putea fi achiziționată în două variante: KLR650 standard care este disponibilă cu sau fără ABS în culorile Tan și Orange, respectiv noul KLR650 Adventure care vine echipat cu genți laterale, lumini de ceață, crashpads, porturi DC/USB și schema grafică Cypher Camo Grey. 


Galerie foto și video mai jos: