Start-up propune scaun ejectabil cu airbag pentru motocicliști

Posted by Ionut 12.02.2019 0 Comment(s)

Ideea airbag-ului la motociclete nu este nouă, cei de la Honda introducând prima oară această măsură de siguranță pe GL1800 Goldwing. Ce-i drept, nu i-a ajutat prea mult faptul că o defecțiune de proiectare putea duce la ruptura airbag-ului în momentul declanșării, astfel că fragmentele de metal s-ar fi comportat ca veritabile șrapnele lansate în corpul motociclistului.

 

Honda GL1800 Goldwing

 


Dainese and Alpinestars produc și ei echipamente cu airbag integrat, însă dezavantajul este că lasă o mare parte a corpului expusă.


Un start-up duce însă lucrurile la un cu totul al nivel: propune ideea unui sistem complex de airbag-uri multiple, dispuse în șaua motocicletei. În cazul unui impact, acestea se declanșează învăluind total pilotul.

 

Fondatorii start-up-ului susțin că airbagul ar fi conectat la mai mulți senzori și s-ar declanșa numai dacă se înregistrează o anume viteză și daca se detectează un anumit scenariu care ar duce la vătămare.

 

Desigur, până la găsirea investitorilor și punerea în practică a conceptului mai e cale lungă, iar reacțiile motocicliștilor din social media nu-s nici ele prea încurajatoare, mulți descriind-l drept ”o mare tâmpenie”.

 

Iată mai jos prezentarea cu airbag-ul buclucaș:

 

l

 

 

Leave a Comment