Cel mai sofisticat model sport tourer construit de producatorul japonez, Kawasaki Ninja H2 SX, aduce in 2023 o tehnologie deosebit de utila in timpul noptii: faza lunga automata.

Cum functioneaza mai exact? Atunci cand detecteaza trafic din sens opus sau un alt autovehicul in fata, faza lunga automata comuta temporar la faza scurta  pentru a nu-i orbi pe ceilalti soferi. Ulterior, aceasta revine automat la faza lunga, asigurand vizibilitate maxima.

Dezvoltat in colaborare cu Bosh, sistemul ARAS (Advanced Rider Assistance System) este compus din 3 elemente cheie care conlucreaza la o experienta mai sigura de riding:

ACC (controlul adaptiv al vitezei de croaziera) - este destinat ajustarii vitezei motocicletei in functie de fluxul traficului.

Sistemul de avertizare de coliziune - atunci cand un alt vehicul este situat prea aproape si pilotul motocicletei nu reactioneaza, sistemul ofera un semnal acustic sau optic.

Detectia unghiului mort - o functie foarte utila pentru schimbarea bandei in siguranta. Atunci cand  senzorul radar recunoaste unghiurile moarte si inregistreaza obiecte pe care motociclistul nu le poate vedea, trimite un semnal optic de avertizare.

Cercetarea internă a accidentelor efectuate de Bosch a aratat ca sistemele avansate de asistenta a pilotului pot preveni unul din șapte accidente de motocicletă. Acest lucru se datorează faptului ca electronicele sistemului de asistentă monitorizeaza in mod constant imprejurimile motocicletei si răspund la situatii potential periculoase mai repede decat pot reactiona oamenii.


De asemenea, Ninja H2 SX 2023 vine la pachet si cu dotari avansate precum: ecran TFT color de 6,5 inch cu aplicatie infointanment (SPIN) si conectivitate smartphone, pornire fara cheie KIPASS, sistem de monitorizare presiune roti, sistem VHA (Vehicle Hold Assist -  in momentul in care detecteaza o oprire brusca si aplicarea ferma a franelor, sistemul activeaza frana spate, permitand astfel pilotului să isi relaxeze bratele si picioarele).

Culori 2023:

Ninja H2 SX - Metallic Diablo Black
Ninja H2 SX SE (echipata cu suspensii reglabile SKYHOOK) - Emerald Blazed Green/Metallic Diablo Black/Metallic Graphite Gray