7 legi moto bizare din SUA valabile și în 2019

Posted by Ionut 20.03.2019 0 Comment(s)

Bambi e de mâncare...

 

Motocicliștii din Oregon care lovesc accidental o căprioară sau un elan, lucru care duce la decesul animalului și mai mult ca probabil la distrugerea motocicletei, au macar ocazia să-și scoată pârleala consumând carnea ierbivorului, dacă râvnesc la așa ceva. Pentru asta, au nevoie doar de un permis special emis anterior de autorități. Practic, dacă mai sunt în stare, tot ce mai au de făcut este să care leșul acasă și să-l gătească după pofta inimii. Pare corect, nu?

 

 

Motocicleta și caii putere

 

Spre deosebire de cerbii din Orgeon, în Pennsylvania caii la propriu sunt la putere. Dacă se întâmplă să întâlnești câțiva cai pe șosea, nu numai că trebuie să oprești instantaneu pe marginea drumului, dar ești obligat prin lege să-ți acoperi motocicleta cu o prelată și să aștepti să treacă liniștite cabalinele.

 

 

Fără aere de intelectual cât ești pe motor

 

În Oklahoma este interzis să-ți clătești ochii cu niște benzi desenate în timp ce conduci motocicleta. Nu știm însă cum stă treaba cu belestrica de exemplu, oare cărțile sunt permise?

 

 

În Illinois e cu strigături

 

Deși știm cu toții că lumina roșie înseamnă stop, cumva douăsprezece state din SUA ignoră asta. De exemplu, în Illinois, dacă ești într-o intersecție și stopul arată roșu, ai voie totuși să te deplasezi, însă mare atenție – ”cu precauție” și ”să țipi” așa cum este specificat în lege, spre ciuda șoferilor desigur.

 

 

Fă-te cunoscut în Virginia!

 

În Virginia, este ilegal să porți cagulă sau o bandană ca măsură suplimentară de protecție în timp ce te dai cu motocicleta ori să fii deghizat într-un costum. Sunt însă permise măștile medicale sau costumațiile care sunt legate de profesia ta. Așadar, dacă ești un artist cu acte în regulă sau de ce nu, un clovn care se duce la un eveniment, ești liber să-ți faci mendrele.

 

 

Cască sau turban?

 

Legea asta vine din Canada, însă trebuie menționată. Se pare că este permis să nu porți cască de protecție atâta timp cât porți un turban. Ca să ai șansa de a purta acest minunat articol vestimentar în locul incomodei (și de cele mai multe ori salvatoare de vieți) căști trebuie totuși să fii un adept credincios al sikhismul.

 

 

Se lasă cu capete sparte

 

Dacă turbanul sau casca nu-s pentru tine, atunci statele Illinois, Iowa și New Hampshire sunt cât se poate de permisive și nu obligă prin lege motocicliștii să poarte cască de protecție.

 

 

Keep walking Johnnie Walker!

 

Dacă se întâmplă să o iei greșit pe o stradă cu sens unic în Alabama, acest lucru nu trebuie să te împiedice să perseverezi pe drumul tău. Tot ce îți cere legea este să ai măcar o laternă în funcțiune atașată în partea frontală a motocicletei și poți să-i dai bice!

 

Etichete: top legi moto amuzant

Leave a Comment