Black Pearl – motocicleta propulsată de motor cu aburi

Posted by Ionut 26.11.2019 0 Comment(s)

Inedita creație aparține olandezului pasionat de motociclete neconvenționale, René van Tuil de la Revatu Customs. Arătând ca o încrucișare între un chopper american și un motor cu aburi timpuriu, Black Pearl atinge viteza amețitoare de 8 km/h.

 

 

Roata din spate este antrenată de un arbore cotit expus rotit de un pivot excentric. Pe de altă parte, ghidonul, roata din față și amortizoarele păstrează un design tradițional, motocicleta fiind perfect funcțională.

Propulsia motorului se face pe bază de cărbuni și au fost adăugate chiar un clopot și o goarnă pentru a spori veridicitatea.

 

 

 

 

René van Tuil nu este singurul fascinat de curentul ”steampunk”. Iată altă ispravă asemănătoare, dar dusă la un cu totul al nivel:

 

 

Există vreun motiv practic pentru care cineva ar pune un motor cu aburi într-un Jeep Wrangler Unlimited? Nu chiar, dar asta nu i-a împiedicat pe băieții de la Hauk Designs s-o facă.

 

 

”Loco Hauk”, cum a fost numit, găzduiește sub capotă un motor single V4 100ci cu pistoane și valve de camion, cuplat la cutia de viteze manuală NSG370 în șase trepte. Acesta dezvoltă 130 CP - 140 CP, atinge viteze între 80-96 km/h și are cuplul maxim de 3389 Nm.

 

 

 

 

Etichete: Motociclete custom

Leave a Comment