Camerele acustice ar putea fi implementate în Anglia

Posted by Ionut 08.07.2019 0 Comment(s)

Ministerul Britanic al Transporturilor testează tehnologii care să descurajeze echiparea vehiculelor cu tobe zgomotoase, un obicei tot mai întâlnit în ultimul timp care dă naștere multor plângeri în rândul populației. Mai exact, sistemul va consta în camere echipate cu microfon care vor identifica și amenda automat vehiculele care întrec limita legală de zgomot. De asemenea, acestea vor determina clasa și viteza vehiculului în zona monitorizată. Sistemul va fi testat timp de șapte luni, iar dacă rezultatele vor fi favorabile, urmează ca acesta să fie implementat în întreaga țară.

 

 

 

Guvernul speră să rezolve astfel problema poluarii fonice cauzată mai ales de motocicletele echipate cu evacuări modificate și să elimine subiectivitatea factorului uman, în prezent agenții de poliție fiind cei care determină ce este ”prea zgomotos”.

 

Ideea nu este nouă această tehnologie fiind deja existentă după cum se poate urmări în video-ul de mai jos, însă nu suficient testată – până acum.

 

 

Secretarul Transporturilor Chris Grayling este încrezător că aceste detectoare de zgomot vor fi un succes și vor elimina o mare parte din bătaia de cap. ”Poluarea fonică afectează în mod negativ viețile oamenilor având un impact direct asupra sănătății lor, de aceea sunt determinat să rezolv o dată pentru totdeauna această problemă”.

 

În replică, motocicliștii nemulțumiți de acest sistem întreabă ”pe când un detector pentru folosirea telefonului în timpul șofatului ?”

 

 

 

 

Leave a Comment