Kawasaki lucrează la o motocicletă cu tehnologie hibridă

Posted by Ionut 08.07.2019 0 Comment(s)

Patentele dezvăluite recent arată că ”Echipa Verde” de la Kawasaki lucrează la o motocicletă care folosește două sisteme de propulsie: electric și prin combustie.

 

Principalul avantaj al vehiculelor hibride este eficiența din punct de vedere al consumului de combustibil fără a se face compromis performanței, mulțumită motorului electric.

 

Evident, principalul atu al unei motociclete hibrid versus una electrică ar fi raza de autonomie extinsă, însă principala provocare a tehnologiei hibride este ”impachetarea” optimă a întregului sistem într-o formă adecvată motocicletei.

 

Imaginile patent de la Kawasaki arată o unitate compactă care găzduiește motorul electric, cel de combustie precum și transmisia, în timp ce bateria este amplasată deasupra motorului, unde se află rezervorul de combustibil al unei motociclete convenționale. În această configurație, rezervorul va fi montat fie în partea laterală a scaunului sau chiar în afara cadrului lângă baterie. Pentru o echilibrare optimă, rezervorul de răcire este poziționat pe partea dreaptă a motocicletei.

 

Etichete: Kawasaki

Leave a Comment