Marea Britanie va interzice din 2035 vehiculele cu motoare pe motorină și benzină, inclusiv motocicletele

Posted by Ionut 05.02.2020 0 Comment(s)

Interdicția care vizează vânzarea vehiculelor noi se va aplica din 2035, cu cinci ani mai devreme decât se preconiza inițial. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson. "Trebuie să rezolvăm problema emisiilor noastre de CO2. Ca ţară şi ca societate, ca planetă şi ca specie, trebuie să acţionăm acum.”

 

Obiectivul actual al Regatului Unit este să reducă la zero emisiile până în 2050, iar experții au avertizat că termenul limită 2040 ar fi fost fixat prea târziu. Există și activiști climatici care doresc chiar scurtarea intervalului până în 2030. Între timp, producătorii auto suțin că termenul limită 2035 este nerealist și că cererea consumatorilor pentru vehicule alternative nu este încă solidă.

 

Mai multe țări și orașe și-au propus să lupte astfel împotriva poluarii. Franța va interzice vânzarea autoturismelor care funcţionează pe bază de combustibili fosili începând din 2040, Suedia va interzice vânzarea vehiculelor cu motor cu combustie internă din 2030, iar în centrul orașelor Paris, Atena, Madrid și Mexico City va fi interzis accesul vehiculelor diesel începând din 2025.

 

Se pare că ceea ce acum câțiva ani părea o distopie începe să prindă tot mai mult contur. Sunt oare, motocicletele așa cum le știm în pericol să dispară mai devreme decât ne așteptam ?

 

 

Leave a Comment