Raliul Dakar va fi mai sigur din 2021: restricții de viteză și airbag-uri obligatorii

Posted by Ionut 06.03.2020 0 Comment(s)

Organizatorii Raliului Dakar au anunțat că vor exista schimbări pentru a face mai sigură competiția offroad de motociclete pentru anul 2021. În acest sens, au existat consultări cu reprezentanți FIM și mai multe echipe de curse.

 

Principalul obiectiv va fi reducerea vitezei, lucru de care se va ține cont la conceperea etapelor. Vor exista inspecții ale rutelor și verificări ale Road Book-ului pentru a minimiza erorile.

 

Motocicletele vor primi un și un nou limitator de putere - similar cu cel de la Supersport 300. Va fi testat de echipe în primăvara acestui an, cu scopul de a primi aprobarea până în iunie.

 

Pe lângă încetinirea piloților, organizatorii doresc ca aceștia să poarte protecții cu airbag, urmând a se stabili o întâlnire cu producătorii din domeniu pentru a asigura echipamentele la timp pentru 2021.

 

Pe lângă multele accidentări, raliul de anul acesta a dus la moartea a doi piloți: Paulo Gonçalves și Edwin Straver.

 

Paulo Gonçalves, (40 de ani), se afla la 13-a participare în Raliul Dakar. A murit după ce a căzut cu motocicleta la kilometrul 276 al probei speciale. Motociclistul a fost găsit inconștient şi în stop cardio-respirator de echipa medicală ajunsă la locul accidentului. Resuscitarea a eșuat, iar el a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Layla, unde a fost constatat decesul.

 

 

Edwin Straver (48 de ani) s-a accidentat grav în penultima etapă a competiției, suferind o fractură în partea superioară a coloanei cervicale, după o căzătură dură. Inima sa s-a oprit zece minute, după care sportivul a fost reanimat şi transportat la un spital din Riad, apoi la un spital din Olanda, unde a murit.

 

Etichete: Dakar Rally

Leave a Comment