The Adventurists se întoarce în România cu Monkey Run

Posted by Ionut 23.01.2020 0 Comment(s)

The Adventurists este o organizație din UK care se ocupă cu organizarea unor circuite trăznite în întreaga lume. Cei care se înscriu la evenimente sunt încurajați să iasă din zona de confort călătorind cu mijloace de transport deloc practice pentru condițiile din teren. Scopul? Multă adrenalină și salvarea pădurilor tropicale, căci o bună parte din banii adunați merg către scopuri caritabile.

 

Sub sloganul ”Giant Adventure – Children’s Motorcycle.”, The Monkey Run are în centrul atenției pe micuța Hondey Monkey de 48 cc și 2,6 cai putere, iar până acum s-au organizat curse în Peru, Mongolia, Maroc și România. Anul acesta se întorc în țara noastră cu două curse, punctul de plecare fiind Sighetu Marmatiei cu destinația Club Dark Ravens, Deva.

 

Nu există un traseu prestabilit, cum nu există nici suport acordat în timpul cursei, participanții fiind încurajați să ajungă de la punctul A la punctul B pe cont propriu uitându-se cât mai puțin pe hartă și să savureze din plin aventura. Totuși, sunt sfătuiți să abordeze spectaculosul Transfăgărășan și să viziteze castelul Bran, precum și vulcanii noroioși de la Berca. Pe site se vorbește despre bucătăria locală, care este ”ieftină și delicioasă”, fiind recomandate călduros sarmalele, ciorba de burtă și bineînțeles, țuica.

 

 

Taxa de participare este de 1,295 lire de persoană, iar aceasta include: o Honda Monkey, un test drive prin care ”te ajutăm să stăpânești forța brută a motocicletei”, actele necesare, instructajul tehnic, cazare două nopți în camere comune (la începutul și sfârșitul cursei), bauturi la întâmpinare, prânz și cina festivă. De asemenea, se percepe o taxă de 300 lire care reprezintă garanția pentru motocicletă, complet returnabilă chiar dacă aceasta este distrusă.

 

Aceste curse organizate de The Adventurists nu sunt lipsite de pericole, din contră, oasele rupte sunt destul de comune, iar în 2010 un participant al Raliului din Maroc a murit într-un accident în trafic.

 

Tom Morgan, fondatorul companiei, este de părere că tocmai riscul asumat și trăirea unei aventuri autentice care vine la pachet cu potențialul pericol este ceea ce lipsește călătoriilor din ziua de azi.

 

”Pentru mine o aventură înseamnă să te apuci de ceva de care nu ești sigur că poți termina. Cred că asta lipsește în ziua de azi. Oamenii trebuie să experimenteze și să se rătăcească, să aibă acel element al necunoscutului fără de care viața este plictisitoare. Acesta este rolul nostru, să-i facem să iasă din zona de confort și să le zguduim universul organizat în care trăiesc.”

 

Unii participanți iau hărți cu ei, însă sunt încurajați să ceară îndrumări localnicilor. Deși smartphone-urile sunt permise în curse, Morgan pledează cu înverșunare împotriva lor. ”Oamenii sunt terifiați să-și părăsească locuința fără telefoane. Dacă aș putea, le-as interzice”.

 

Mai multe detalii despre cursele de anul acesta din România aici.

 

Monkey Run Romania 2019

 

 

Etichete: Monkey Run

Leave a Comment