Tinerii care au împlinit 15 ani pot conduce un moped în Germania

Posted by Ionut 19.11.2019 0 Comment(s)

Parlamentul german a aprobat o lege prin care a scăzut vârsta de la care se poate conduce un moped la 15 ani.

 

 

Procesul prin care a fost inițiată aceste lege a început acum șase ani, când mai multe landuri din zona de est a Germaniei, preponderent rurală, au permis scăderea vârstei legale de la 16 ani la 15 ani pentru a-I ajuta pe tineri să facă naveta. Rămâne totuși la latitudinea celorlalte landuri dacă vor aplica noua lege sau o vor pune în așteptare deocamdată.

 

Relaxarea legilor vine la doar câteva luni după ce guvernul german și-a prezentat intenția de a permite oricărei persoane care este deținătoare a unui permis auto să conducă motociclete care nu pot prinde viteză mai mare de 100 km/h, fără a susține niciun fel de test înainte. Această propunere a fost criticată pe scară largă de mai mulți experți în siguranța traficului care susțin că nu există nicio justificare pentru relaxarea regulilor în acest fel.

 

thelocal.de raportează ca una din cinci persoane care își pierde viața pe drumurile din Germania conduce o motocicletă. Mai exact, din 3265 persoane decedate înregistrate anul trecut, 699 erau motocicliști, potrivit Oficiului Federal de Statistică.

 

Leave a Comment