Upgrade-uri importante pentru lineup-ul snowmobile Ski-Doo 2020

Posted by Ionut 02.10.2019 0 Comment(s)

Cum anul 2020 marchează începutul unui nou deceniu, BRP Ski-Doo nu ratează această ocazie pentru a marca modernizarea familiei Expedition cu platforma premiată GEN4.

 

Ski-Doo a redefinit lumea snowmobilelor utilitare când a revizuit familia Expedition în 2010

 

Modernizarea segmentului utilitar nu este o surpriză, având în vederă că au trecut zece ani de la ultima modificare. Așteptarea a meritat totuși, având în vedere că Expedition 2020 va satisface pe deplin cerințele utilizatorilor de snowmobile utilitare-sport!

 

Potrivit producătorului, tranziția lui Expedition către platforma GEN4 va redefini lineup-ul utilitar de 20” în ceea ce privește confortul, funcționalitatea și versatilitatea.

 

Întrucât o imagine valorează o mie de cuvinte, iată câteva dintre aspectele care au fost îmbunătățite pentru 2020:

 

Tranziția la platforma GEN4 aduce îmbunătățiri semnificative snwmobilelor Expedition 2020

 

Desigur, cel care pilotează snowmobilul Expedition se va bucura de avantajele pentru care șasiul GEN4 a devenit atât de popular: cockpitul mai deschis, bazat pe modelele Renegade, va permite rider-ului să se deplaseze mai rapid pe măsură ce condițiile din traseu se schimbă. Poziția de conducere cu 122 mm mai în față și 28 mm mai înaltă asigură pilotului o vizibilitate mai bună care îi oferă un timp de reacție mai mare pentru a regla direcția vehiculului său.

 

Opțiuni motorizare și șenile

 

Schimbarea șasiului a făcut posibilă integrarea celor mai recente versiuni de motoare, care sunt mai eficiente și mai practice. Astfel, Expedition LE este disponibil cu motoarele 600R E-TEC, 900 ACE, 900 ACE Turbo și șenila Silent Cobra WT 20x152x1.5”.

SE Expedition este disponibil cu aceeași alegere a motoarelor, însă cu două opțiuni de șenile - Silent Cobra WT sau Silent ICE Cobra WT 1.8”.

Expedition Sport se gășește cu două motorizări ACE: 600 sau 900 și cu șenila Charger de 16x154x1.5”.

Expedition Xtreme este propulsat de 850 E-TEC și este echipat cu șenila de Cobra WT 20x154x1.8”.

Modelul SWT 2020 Expedition rămâne pe platforma REV-XU și este disponibil numai în versiunea 900 ACE.

În cele din urmă, modelul de bază, Expedition Sport 550 este bazat pe platforma REV-XP și este oferit cu motorul Fan 550.

 

Transmisia Easy Shift

 

Snowmobilele Expedition SE, LE și Xtreme vor beneficia de transmisia Easy Shift, pentru o schimbare mai ușoară și mai silențioasă a vitezelor. De asemenea, modul marșarier poate fi activat direct de pe un buton amplasat pe ghidon pe toate modelele Expedition SE, LE și Xtreme. Acesta este un avantaj semnificativ, deoarece permite pilotului să comute de la înainte la înapoi, păstrând ambele mâini pe ghidon.

 

Potrivit producătorului, lubrifierea Easy Shift este foarte eficientă, oferind o rezistență mai mare și asigurând în același timp durabilitate și fiabilitate pe termen lung.

 

Noua transmisie Easy Shift este disponibilă pe modelele de 20” ale familiei Expedition în 2020

 

Sistemul Multi-LinQ

 

Acum este posibil ca proprietarii de snowmobile Expedition cu senilă lată de 20” să instaleze accesorii LinQ de 16” și 20”. Astfel, există o multitudine de configurații posibile folosind 200 de accesorii opționale, făcând din aceste modele unele extrem de versatile. Se poate atașa rapid o cutie cargo, precum și suporturi pentru drujbe, diverse unelte sau combustibil suplimentar.

 

Noul sistem Multi-LinQ deschide o serie de nenumărate configurații

 

Noi display-uri digitale

 

Snowmobilele construite pe platforma GEN4 din segmentele Trail, Utility, Hybrid și Touring vor fi echipate cu noi display-uri digitale. Vor fi disponibile două dimensiuni de 4,5” (11,4 cm) sau 7,2” (18,3 cm). Unghiul mai plat al ecranelor permite o vizibilitate mai bună în toate circumstanțele. Ecranul este configurabil, astfel că pilotul poate decide care sunt informațiile pe care le preferă afișate.

 

Chiar dacă ecranul digital folosit până acum a fost foarte popular în rândul posesorilor, Ski-Doo inovează prin prezentarea noii versiuni

 

Noul Summit pentru pasionații Off-Trail

 

 

Pentru a împinge limitele și mai departe, Ski-Doo a făcut echipă cu experți din domeniul snowmobilelor montane și off-trail pentru a oferi pachetul „Expert”. Disponibil în versiuni de 154” sau 165”, acest model beneficiază de o serie de upgrade-uri și ajustări care oferă riderului tot ce are nevoie pentru a-și descătușa potențialul.

 

O descriere pe scurt care arată ce are de oferit pachetul Summit X Expert

 

După cum putem vedea, nu este o simplă schimbare de design. Primul lucru care atrage atenția este este tunelul mai scurt și absența unei apărătoare de zăpadă în spate. Aceasta este înlocuită cu un deflector (pe care Ski-Doo îl numește Light Defense), mărind astfel capacitatea snowmobilului de a pătrunde în zăpada adâncă prin eliminarea restricțiilor de degajare a zăpezii în spate.

 

Tunelul mai scurt si deflectorul

 

Al doilea element important este utilizarea amortizoarelor KYB HPG Plus care sunt mai rigide în față. Suspensia tMotion este prevăzută cu un amortizor KYB HPG Plus în centru și KYB Pro 36 EA în spate.

 

Partea din față a snowmobilului este echipată cu ski spindle mai ușor.

 

 

 

TMotion dispune de reglaj cursă șenilă standard. Prin urmare, este posibil să ajustați rapid comportamentul snowmobilului în funcție de tipul de traseu fără unelte.

 

TMotion cu reglaj cursă șenilă 

 

Ski-Doo a revizuit și ergonomia cockpit-ului, astfel încât pilotul să se simtă foarte confortabil în timpul manevrelor sale. Pachetul Expert are un ghidon mai mic cu două apărători mâini noi flexibile, iar scaunul FORTY7c – mai jos, îngust și mai ușor a fost proiectat de Carl Kuster.

 

 

Așadar, sunt multe noutăți și upgrade-uri pentru lineup-ul 2020 de la Ski-Doo, iar asta este o veste cât se poate de bună pentru pasionații de snowmobiling de la noi din țară!

 

Consultă oferta noastră de modele snowmobil Ski-Doo accesând linkul aici:

 

 

 

 

 

 

 

Etichete: Ski Doo

Leave a Comment