7 superstiții legate de motociclete

Posted by Ionut 05.06.2019 0 Comment(s)

1. Binecuvântarea motoarelor

 

Este o tradiție anuală în SUA mai ales care are loc de obicei la începutului sezonului cald. Riderii din comunitățile locale se adună în parcările bisericilior unde are loc o ceremonie de sfințire a motocicletelor, menită să țină deoparte evenimentele neplăcute în trafic.

 

 

2. Clopoteii anti-gremlin

 

O altă metodă pentru a ține ghinionul departe este prinderea de clopoței la motocicletă. Unii cred că demonii pândesc pe drumuri, așteptând momentul potrivit să se agațe de câte o motocicletă, după care se pun pe făcut belele. Aici intervine clopoțelul, care prin zgomotul carcateristic va atrage acesti demoni, apoi îi va înnebuni, moment în care vor pica inofensivi la pământ.

Important de reținut este că procedeul funționează numai dacă primești clopoțelul de la cineva și nu dacă ți-l cumperi singur.

 

 

3. Călătoritul cu scărițele pentru pasager lăsate

 

Dacă ești singur și ai scărițele pasagerului lăsate, poate ar trebui să te gândești de două ori. Ai ghicit, este o invitație pentru spiritele necurate să te însoțească la o plimbare, iar ele se știe că numai atât așteaptă. Nu este clar însă cum interferează supersiția asta cu cea de mai sus – dacă ai clopoțel, nu înseamnă că ești în siguranță?

 

 

 

4. Motocicleta răposatului

 

Dacă-i mort, nu înseamnă că nu-i mai pasă de motocicleta lui. De aceea, e bine să fii atent când te dai cu motorul unuia care a pășit în lumea de dincolo. S-ar putea ca fostului proprietar să nu-i convină și să te dărâme de pe el...

 

 

 

5. Motocicletele verzi

 

Unii cred că motocicletele verzi aduc ghinion (alo, Kawasaki?). De fapt, această supersiție provine din Al Doilea Război Mondial, când mesagerii care foloseau motociclete marea majoritate vopsite în verde militar, erau împușcați de către lunetiști. O altă explicație ar fi că după război, multe motociclete rămase au fost vândute civililor, iar starea lor precară de întreținere a dus la multe accidente nefericite.

 

 

6. Scăpatul căștii

 

Cei mai prăpăstioși se tem că dacă își scapă pe jos casca, au șanse mari să le urmeze și capul în acea direcție. Desigur, nu-i tocmai indicat să scapi casca, întrucât ar putea căpăta crăpături insesizabile la prima vedere și care ar scădea eficiența căștii în cazul unui impact major.

 

 

7. Ignoratul unui tovarăș la nevoie

 

Aceasta nu e neapărat o superstiție, cât o chestie de bun simț cu care toată lumea poate rezona. Indiferent dacă ești adeptul karmei și crezi că dacă nu ajuți un coleg la nevoie, nici tu nu vei primi ajutor la rândul tău sau pur și simplu o faci dezinteresat, e un obicei frumos des întâlnit printre motocicliști.

 

 

Leave a Comment