Alpinestars dezvăluie datele telemetrice înregistrate în accidentul de la Silvestone dintre Dovizioso și Quartararo

Posted by Ionut 10.09.2019 0 Comment(s)

Alpinestars a publicat datele înregistrate de costumele cu airbag în timpul teribilului accident petrecut la Silverstone, 25 august. Atunci, la câteva secunde după startul cursei, Andrea Dovizioso și Fabio Quartararo s-au ciocnit puternic, Dovizioso s-a rostogolit de unsprezece ori pe asfalt, iar motocicleta lui Quartararo a fost cuprinsă de flăcări.

 

 

Tehnologia combinezoanelor Alpinestars dotate cu airbaguri Tech-Air a salvat viața celor doi piloți care au scăpat aproape nevătămați, lucru care se poate vedea foarte clar în datele telemetrice publicate recent.

 

Căzătura lui Quartararo a durat 4.7 secunde, iar airbag-ul său a fost declanșat total cu 0.060 secunde înainte să se izbească de sol.

 

 

În ceea ce-l privește pe Dovizioso, accidentul lui a durat 4.8 secunde și airbag-ul său s-a umflat cu 0.150 secunde înainte de impactul cu solul, însă numai după ce în prima fază s-a lovit de motocicleta Yamaha. Acest lucru l-a protejat de leziuni majore, căci algoritmii sofisticați dezvoltați de Alpinestars au putut recunoaște tipul accidentului, iar costumul a acționat în consecință, pregătindu-se pentru impactul major și protejându-l în acest fel pe Dovizioso mai eficient.

De asemenea, este de remarcat că impactul lui Dovizioso l-a supus pe acesta la forțe de 35 G, lucru care a dus la o scurtă pierdere de memorie după accident.

 

 

 

 

 

Etichete: MotoGP

Leave a Comment