Hayabusa ar putea avea o evacuare asimetrică. Nou patent Suzuki dezvăluit recent

Posted by Ionut 26.01.2019 0 Comment(s)

 

Vestea că Suzuki a încetat producția pentru Hayabusa în Europa i-a lăsat pe unii indiferenți, pe unii – mai răutăcioși, cu un zâmbet în colțul gurii, iar pe alții i-a umplut de tristețe și jale. Cei din urmă au acum motive să se bucure, căci iată a fost dezvăluit un nou patent al celor de la Suzuki! Este vorba despre sistemul de evacuare cu care este foarte posbil să echipeze viitoarea Hayabusa.

 

 

Tipul evacuării este unul ”4 în 2” , cu un design asimetric care optimizează debitul de gaze în timp ce ține eficient sub control emisiile de poluare și nivelul de zgomot. Partea dreaptă a sistemului are un diametru mărit și mai drept, iar partea stângă este mai mică și mai ondulată. Pe traseul evacuarii se pare că s-a montat  o valvă care se deschide numai la turații mari, în timp ce la turații mici evacuarea gazelor este direcționată către partea stângă. Noul design face ca motocicleta să fie silențioasă la turații mici și să se dezlănțuie ca o motocicletă de curse când valva se deschide.

 

 

Deocamdată nu există alte imagini apărute, iar cum dezvoltarea motocicletei durează ceva timp, probabil vom vedea noua generație Hayabusa nu mai devreme de 2020 sau 2021.

Etichete: Hayabusa patent Suzuki

Leave a Comment