Kawasaki lucrează la o motocicletă electrică

Posted by Ionut 07.03.2019 0 Comment(s)

Nu este prima oară când cei de la Kawasaki tatonează tehnologia electrică, în 2014 prezentând prototipul futurist pe trei roți J-Concept.

 

 

Acesta nu a devenit un model de serie, însă zilele trecute au apărut în presă noi brevete de la Kawasaki care indică serios faptul că japonezii sunt puși pe fapte mari și vor să se alăture segmentului electric, așa cum de altfel tot mai mulți competitori o fac.

 

 

Din imagini se poate observa că sistemul de răcire supra-dimensionat folosește atât ulei cât și aer, iar alt aspect interesant este că motocicleta ar avea transmisie. Dacă va exista și un ambreiaj, rămâne de văzut pentru ce fel de cutie de viteze vor opta constructorii japonezi – manuală sau DCT.

 

 

 

 

În orice caz, schițele apărute sunt destul de promitătoare, iar dacă motocicleta va fi rapidă, cu o autonomie generoasă, un preț accesibil și nu în ultimul rând, un design atrăgător specific Kawasaki, s-ar putea ca viitorul motocicletelor electrice să n-arate deloc rău, chiar și pentru cei mai tradiționaliști.

Leave a Comment