MV Agusta promovează Superveloce cu femei dezbrăcate

Posted by Ionut 07.06.2019 0 Comment(s)

Fără îndoială că MV Agusta Superveloce este o motocicletă remarcabilă din toate punctele de vedere, care are nevoie și de o strategie de marketing gândită să-i scoată la maxim în evidență toate atuurile.

 

Însă italienii pare că au dus lucrurile un pic prea departe în campania lor de promovare: mai exact, au apelat la un model dezbrăcat cu care să atragă atenția publicului. Și într-adevăr, au reușit să o atragă, însă într-un mod care a stârnit controverse.

 

 

MV Agusta ignoră faptul că în ultimii ani segmentul motociclistelor este în foarte mare creștere, iar o parte dintre acestea s-ar putea simți lezate și chiar îndepărtate de acest brand, în loc să fie atrase. Acest tip de marketing folosit în anii ‘70-’80 cu precădere pare cel puțin ciudat și anacronic venind din partea unui producător de motociclete atât de reputat în domeniu, într-un prezent în care majoritatea companiilor evită o abordare sexistă. 

 

 

 

 

Comentariile negative care au apărut imediat postării acestor imagini nu i-au făcut pe italieni să se răzgândească, probabil mergând pe premisa că ”publicitatea negativa tot publicitate e”, ei lansând de altfel și un video destul de explicit cu mențiunea ” Viewer discretion is advised. This video contains nudity and suggestive tones”.

 

Etichete: MV Agusta

Leave a Comment