Motocicleta zburătoare Lazareth face progrese impresionante

Posted by Ionut 27.04.2019 0 Comment(s)

Întrebare la Radio Erevan:
– Este adevarat că partidul comunist i-a dat o motocicleta lui Dimitri Alexei?
– Da, este adevarat, dar nu era motocicletă, era bicicletă…și nu i-a fost data, i-a fost luată!

 

Cam așa și-n cazul de față: 


– Este adevărat că francezii au inventat motocicleta care zboară? 
– E adevărat, numai că nu e motocicletă pentru că are patru roți și nu zboară, mai mult plutește!

 

Micuța companie a designer-ul francez de motociclete Ludovic Lazareth este cunoscută mai ales pentru conceptele excentrice și nepractice, însă funcționale. De exemplu, Lazareth LM 847, vehiculul pe patru roți propulsat de un motor Maserati V8 de 4691 cc care dezvoltă 470 cai putere și un cuplu maxim de 620 Nm.

 

 

În ianuarie, Ludovic Lazareth a rupt gura târgului cu un concept revoluționar de motocicletă electrică zburătoare, care din păcate a refuzat să-și ia zborul la petrecerea de lansare anunțată cu mare fast.

 

 

Însă bravul francez nu s-a lăsat: și-a suflecat mâinile și a trecut din nou la proiectare. Eforturile lui au dat roade, sau cel puțin așa susține acesta, căci recent vehiculul revizuit a reusit să se desprindă de la sol.

 

Numită ”LMV 496”, motocicleta are montate patru turbine JetCat în centrul roților alimentate cu kerosen capabile să ajungă la 96.000 rpm.

 

 

Așa cum se poate observa în video, a fost ancorată pentru a preveni un accident și chiar s-a desprins de la sol câteva secunde glorioase. Se cunosc puține detalii tehnice, cu excepția faptului că ar avea o autonomie de 100 km (suficient să-ți faci naveta până la muncă, iar dacă traficul îți dă bătăi de cap, decolezi elegant în priviri admirative) și că va fi construită într-un număr de cinci unități. Prețul nu a fost comunicat.

 

Nu este totuși primul concept de motocicletă zburătoare. De fapt, poliția din Dubai va folosi în curând ”drone motociclete” cu care va survola orașul.

 

 

De asemenea, o altă companie, Jetpack Aviation are deja precomenzi de 10000 $ avansul pentru ”The Speeder”, un vehicul fantezist care nu s-a materializat încă și se află la stadiul de prototip. Costă doar 380 000 $ bucata.

 

 

Cu aceste progrese spectaculoase ale tehnologiei, nu putem decât să ne întrebăm…când vom merge și noi cu quadcopterul la piață?

Leave a Comment