Motociclete de Hollywood: Ducati Hypermotard 1100s

Posted by Ionut 02.08.2019 0 Comment(s)

Terminator: Salvation din 2009 este un film plin de efecte vizuale realizate pe calculator, care mai de care mai spectaculoase, însă o mașinărie anume a fost cât se poate de reală: este vorba de Ducati Hypermotard 1100s.

 

 

Deși aproape imposibil de identificat sub toată acea carenă robotică și accesorii futuriste, motocicleta trebuia să poată fi complet pilotabilă de către actorul Christian Bale și cascadori. Pentru a face acest lucru posibil, talentatul designer Victor Martinez – cel responsabil pentru transformarea radicală a motocicletei într-o mașinărie apocaliptică – a avut grijă ca motorul, suspensiile, ampatamentul, ghidonul, scaunul și scărițele să fie perfect funcționale. Chiar și așa, manevrarea ei a fost o adevărată provocare, după cum mărturisesc cei implicați.

 

 

Ducati Hypermotard 1100 este o motocicletă din clasa Supermoto lansată în 2007, cu un motor L-twin de 1078 cc, răcire pe aer și ulei, 90 CP și cuplu de 103 Nm. Beneficiază de amprenta originală a designer-ului sud-african Pierre Terblanche care printre altele i-a adăugat furci Marzocchi de 50 mm complet ajustabile față/spate și amortizor spate Ohlins reglabil.

 

Hypermotard 1100 cântărește 177 kg și are cadrul specific Ducati tip trellis din oțel, cutie de viteze în șase trepte, precum și o poziție a șeii verticală inspirată de motociclete enduro și motocross.

 

Stilul agresiv și performanțele primul Hypermotard a cucerit fani din întreaga lume, modele mai noi și mai rafinate fiind lansate în ultimii ani, însă niciunul nu poartă caracterul originalului. Prima generație rămâne și în prezent o alegere populară printre cumpărătorii de second-hand.

 

”Moto Terminator-ul” este expus până în martie 2020 în cadrul expoziției ”Hollywood Dream Machines” găzduită de muzeul Petersen din Los Angeles.

 

 

Leave a Comment